Nieuwbouw woning met bijgebouw Twello

Voor een opdrachtgever uit Twello, heeft Horstink een nieuwbouw woning met een bijgebouw mogen realiseren. In samenwerking met de opdrachtgever en Studio Kees Marcelis zijn ze tot het ontwerp gekomen van een nieuwe vrijstaande woning. Waarvan één losstaande atelier blok en twee gelijkvormige, wonen gebouwen met een tussenbouw als verbinding van glas.

Projectgegevens

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

Studio Kees Marcelis | Oosterbeek

Locatie

Twello

Natuur van buiten naar binnen

De voor en achterzijde van de gebouwen beschikt over grote kozijnen van slanke aluminium profielen. Wat een verre uitkijk op de natuur en de zwemvijver biedt. Ook biedt dit natuurlijk daglicht door het gehele woning. Zo haal je de natuur van buiten naar binnen.

Unieke materialen

De gekozen plaatmaterialen voor de buitengevel geeft een toevoeging aan de geometrische lineaire constructie. Een strakke afwerking van hout, leien (steen) en cortenstaal. Waarvan de cortenstaal een unieke roestkleurige uitstraling heeft. In de beginfase geeft het een frisse oranje/rode kleur, in de loop van tijd verandert dit in een lichtbruine of donker bruine kleur. Zoals de andere gekozen materialen, matcht dit met de kleuren uit de natuur.

Vakmanschap

Duidelijk is het vakmanschap van de vakmensen van Horstink zichtbaar. De goot is geraffineerd weggewerkt in de gevel. De strakke en egale afwerking is zowel bij de bevestigingsmiddelen als bij de houten volume geïmplementeerd. Door strak uitgelijnde maatvoering heeft die zijn geometrische lijnen kunnen behouden. Zelfs binnenuit zijn de binnendeuren naadloos verwerkt in de wanden, wat zijn minimalistische uitstraling complimenteert.

Duurzaam bouwen

Cortenstaal is een zeer sterk duurzaam materiaal. De roestlaag wordt als het ware een beschermlaag om de binnenste laag staal heen en biedt dus een bescherming. Verder beschikt de woning van een warmtepomp en zonnepanelen.

De constructie

De Hoofddraagconstructie is in hout uitgevoerd. De dakconstructie van blok atelier en blok bijgebouw bestaat uit sporen voorzien van plaatmateriaal. De dragende wanden zijn opgetrokken uit HSB wanden. In een deel van blok atelier is een verdiepingsvloer aanwezig, gemaakt van houten balklagen met plaatmateriaal. De dakconstructie bestaat uit sporen hangend aan de nokgording en rustend op een stalen spant en dragende HSB wanden.


Horstink Twello
J.W. Frisostraat 15
7391 DJ Twello
Routebeschrijving
  • 0571-271483
  • info@horstink-twello.nl
© 2024 Horstink Twello | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.