Restauratie en verduurzamen Rijks monumentale boerderij

De woonboerderij was in een vervallen staat en werd al jaren antikraak bewoond. Gelukkig heeft deze prachtige woonboerderij nieuwe eigenaren gevonden welke met oog voor detail en met respect voor het monument hun nieuwe thuis hebben weten te creëren.

In het woongedeelte is een nieuwe schuimbetonvloer aangebracht. Daarna is vloerverwarming met daarover heen de afwerkvloeren aangebracht. De installaties zijn hiervoor vernieuwd. De keuken is voorzien van een Granito vloer, de intree is voorzien van een zo genaamde dodekop vloer en in de overige ruimtes ligt een monoliet afgewerkte betonvloer.

Alle buitenwanden zijn voorzien van geïsoleerde voorzet wanden. Achter een deel van de bestaande buitenkozijnen zijn houten achterzetkozijnen geplaatst. In het voorhuis zijn de bestaande ramen voorzien van Fineo glas.

De houten kapconstructie is geheel nagelopen en zijn delen vervangen waar nodig. Verder is de kap beschoten met deels G en G delen en deels Fins vuren beplating met daaroverheen een Alutrix dampremmende folie. Waarna de nieuwe rieten dakbedekking is aangebracht. Verder is in de achtergevel in het bestaande hooiluik een Uilenkast gemonteerd.

De bestaande verdiepingsvloer was te licht voor nieuwe bewoning. Over de bestaande verdiepingsvloer is daarom een nieuwe constructieve vloer aangebracht. Dit gaf enerzijds de ruimte om isolatie toe te voegen zodat de woonvertrekken op de begane grond lekker behaaglijk zijn en anderzijds de ruimte om leidingwerk riool en ventilatie leidingwerk weg te werken.

Projectgegevens

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

Studio TMOJ Rotterdam

Locatie

Twello


Horstink Twello
J.W. Frisostraat 15
7391 DJ Twello
Routebeschrijving
  • 0571-271483
  • info@horstink-twello.nl
© 2024 Horstink Twello | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.